ZÖLD PÁLYÁZATOK TÖBB TÉMÁBAN ÉRTÉKES DÍJAKÉRT

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak egy idén év végével záruló pályázat keretében klímastratégia kidolgozására és széles körű szemléletformálási program megvalósítására nyílt lehetősége. Ez utóbbinak köszönhetően még karácsony előtt akár értékes díjakat is nyerhetnek a vállalkozó szellemű, ügyes kezű, kreatív és környezetükért felelősen gondolkodó lakosok, hiszen a megyei önkormányzat az ifjúság körében rajz és ötlet, a teljes megyei lakosság körében pedig fotó pályázatot hirdetett.


A jelenleg zajló projektnek köszönhető, hogy megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform és ez év elején elfogadásra került a megyei klímastratégiai is. 
A program hosszú távú célja annak elősegítése, hogy a klímatudatos gondolkodás és a klímaváltozás hatásainak ismerete minél szélesebb körben elterjedjen megyénkben. 
A most meghirdetett pályázat elindítását is ez a gondolat motiválta. Az ötletpályázaton igazán szárnyalhat a képzelet, hiszen komolyabb műfaji megkötöttség nincs.
Verssel, kollázzsal, videóval, zenével, fotóval, rajzzal is el lehet mondani a gondolatokat.  Az alkotások beérkezési határideje: december 17. A díjak között szerepel tablet, külső adathordozó/adattároló, valamint National Geographic újságelőfizetés is. Érdemes klímázni most velünk télen is, hiszen akár a karácsonyfa alá való is meglehet! Várjuk az alkotásokat!