Megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform

A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című – KEHOP-1.2.0-15-2016-00005 azonosítószámú – nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetősége a kedvezményezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak. 2017. június 28. napjával a Megyeházán megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform  alakuló ülésének résztvevőit, a platform tagjait Piroska Miklós,  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.

A klímatudatosság elterjesztése érdekében több állomásból álló szemléletformálási programsorozat szervezésére kerül sor, ahol klímával kapcsolatos konferenciák, műhelymunkák történnek. A szemléletformálási programokhoz kiadványok és reprezentációs anyagok készülnek. Ezen túlmenően – a szakmai- és civil szervezek delegáltjaiból álló – Platform a projekt során elkészülő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Klímastratégia megvalósításának folyamatát is nyomon követi. A 2018. februárjáig tartó projekt hosszú távú célja elősegíteni, hogy a klímatudatos gondolkodás és a klímaváltozás hatásainak ismerete minél szélesebb körben elterjedjen a megyében.